Składniki: 1 kg. jagnięciny 5 pomidorów 125 ml. oleju 50 dag. drobnego makaronu 12,5 dag. startego żółtego sera sól pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i pociąć na duże kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki, oczyścić z pestek i włożyć do garnka z mięsem. Wlać olej i…
Tag: z jagnięciny
Baranina
Kotlety jagnięce z musem jabłkowym
by Marzena • • 0 Comments
Zupy
Uzbecka zupa Szurpa
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg żeberek jagnięcych lub wieprzowych 1 duża cebula 1 duży pomidor 1 zielona papryka 4 ziemniaki koperek, natka pietruszki, zielona cebulka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso bardzo dokładnie wypłukać, podzielić na 4 porcje. W dużym rondlu zalać żeberka wodą, doprowadzić do wrzenia, usunąć wytwarzającą się pianę. Cebulę obrać, przekroić na połowę, jedną połowę…
Baranina
Udziec jagnięcy po huculsku
by Krystyna • • 0 Comments
Składniki: 1kg udźca jagnięcego z kością 2 ząbki czosnku 2 główki czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz liść laurowy mleko Sposób przyrządzenia: Mięso natrzeć solą, pieprzem i zgniecionym 2 ząbkami czosnku. Odstawić na kilka godzin zawinięty w folii. Włożyć do brytfanny, polać oliwą, piec 2 godziny w temperaturze 180 stopni C, co 30 minut smarować…
Baranina
Gicz jagnięca duszona w warzywach
by marek • • 0 Comments
Składniki: Gicz jagnięca – 2600 g Olej 200 g Seler – 200 g Marchew – 200 g Cebula – 100 g Bulion – 3 l Kus – kus gotowany – 120 g Cukinia grilowana – 50 g Pieczony pomidor – 50 g Przyprawy: czosnek ½ szt., rozmaryn, ziele ang., liść laurowy, tymianek Sos paprykowy (50…