Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udziec jagnięcy po huculsku

Składniki:

  • 1kg udźca jagnięcego z kością
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 główki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • liść laurowy
  • mleko


Sposób przyrządzenia:
Mięso natrzeć solą, pieprzem i zgniecionym 2 ząbkami czosnku. Odstawić na kilka godzin zawinięty w folii. Włożyć do brytfanny, polać oliwą, piec 2 godziny w temperaturze 180 stopni C, co 30 minut smarować mlekiem Oddzielić ząbki czosnku, ale ich nie obierać dodać do mięsa razem z listkami laurowymi po 30 minutach pieczenia. Podawać z białym pieczywem posmarowanym wygniecionymi z łupin upieczonymi ząbkami czosnku oraz z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *