Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina pieczona w makaronie

Składniki:

  • 1 kg. jagnięciny
  • 5 pomidorów
  • 125 ml. oleju
  • 50 dag. drobnego makaronu
  • 12,5 dag. startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Mięso umyć i pociąć na duże kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki, oczyścić z pestek i włożyć do garnka z mięsem.  Wlać olej i 100 ml. wody. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i zapiekać potrawę ok. 30 minut.  Do naczynia z mięsem dolać 1 litr gorącej wody, wsypać makaron, posolić i zamieszać. Zapiekać dalej mieszając od czasu do czasu, aż makaron będzie miękki. Podawać ze starym serem, przybrane zieloną natką pietruszki.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *