Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos amerykański

Składniki:

  • 350 ml. wywaru z drobiu
  • 10 dag. pieczarek
  • oliwa z oliwek
  • 2 dag. mąki
  • 50 ml. czerwonego, wytrawnego wina
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • jajko ugotowane na twardo
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki opłukać, drobno pokroić i usmażyć. Oliwę rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Rozprowadzić zimnym wywarem mieszając trzepaczką, zagotować, dodać pieczarki i gotować 8 minut na małym ogniu ciągle mieszając. Pod koniec gotowania wlać wino i dodać koncentrat pomidorowy oraz zmielone jajko. Doprawić do smaku.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *