Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowana papryka Marzeny

Składniki:

  • 10 świeżych papryk
  • 30 dag. mielonego mięsa
  • 5 łyżek ryżu
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 szklanki bulionu
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Paprykę umyć, ściąć piętki i usunąć gniazda nasienne. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, wsypać ryż i przez chwilę razem smażyć. Cebulę z ryżem dodać do mięsa, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Papryki napełnić farszem-wczesniej przerkoić je na połówki. Wlać bulion wymieszany z koncentratem pomidorowym. Przykryć i dusić na małym ogniu przez godzinę.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *