Składniki:
- 10 świeżych papryk
- 30 dag. mielonego mięsa
- 5 łyżek ryżu
- 2 jajka
- 1 cebula
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 szklanki bulionu
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Paprykę umyć, ściąć piętki i usunąć gniazda nasienne. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju, wsypać ryż i przez chwilę razem smażyć. Cebulę z ryżem dodać do mięsa, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Papryki napełnić farszem-wczesniej przerkoić je na połówki. Wlać bulion wymieszany z koncentratem pomidorowym. Przykryć i dusić na małym ogniu przez godzinę.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad