Składniki:
- 20 dag. ziemniaków
- 8 dag. marchewki
- 3 dag. pietruszki
- 3 dag. selera
- ser żółty
- 5 dag. cebuli
- łyżka koncentratu pomidorowego
- olej
- sól
- pieprz
- inne przyprawy do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki oczyścić, wydrążyć łyżeczką, ściąć dolny wierzchołek. Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Warzywa rozdrobnić. Drobno pokrojoną cebulę udusić na tłuszczu. Dodać warzywa, koncentrat pomidorowy i przyprawy, nadal dusić. Do upieczonych ziemniaków nałożyć farsz, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku. Doskonałe do grillowanego mięsa.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad