Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki faszerowane warzywami

Składniki:

  • 20 dag. ziemniaków
  • 8 dag. marchewki
  • 3 dag. pietruszki
  • 3 dag. selera
  • ser żółty
  • 5 dag. cebuli
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • inne przyprawy do smaku

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki oczyścić, wydrążyć łyżeczką, ściąć dolny wierzchołek. Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Warzywa rozdrobnić. Drobno pokrojoną cebulę udusić na tłuszczu. Dodać warzywa, koncentrat pomidorowy i przyprawy, nadal dusić. Do upieczonych ziemniaków nałożyć farsz, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku. Doskonałe do grillowanego mięsa.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *