Składniki: 5 dużych jabłek 5 łyżek galaretki z porzeczek cukier puder Sposób wykonania: Z jabłek ściąć czubki i wydrążyć delikatnie łyżeczką miąższ. Wydrążone miejsce wypełnić dżemem. Przełożyć jabłka do naczynia żaroodpornego i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec do miękkości. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Tag: z jabłkiem
Jajka
Camembert zapiekany z jabłkami
by Monika Niedziałek • • 0 Comments
Składniki: 1 ser comebert 5 dag masła 3 łyżki mleka 8 listków estragonu pieprz masło Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, które zarumienić a rozgrzanym maśle. W między czasie z sera zdjąć skórkę i stopić go w rondelku, wówczas dodać posiekany estragon oraz mleko. Całość dokładnie wymieszać. Do 4 kokilek wysmarowanych masłem włożyć po…
Fasola
Pasztet z fasoli i jabłek
by Julia Gębala • • 0 Comments
Koktajle i Shake
Kompot z jabłek
by Aleksandra Janowicz • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg jabłek 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kawałek cynamonu 12 goździków Sposób wykonania: Jabłek nie obierać tylko dobrze umyć, po czym pokroić je w plastry, które włożyć do garnka i zalać 2,5 l wody. Wrzucić jeszcze goździki oraz cynamon i gotować. Gdy woda zacznie wrzeć wymieszać jabłka i przykryć je pokrywką. Gotować jeszcze…
Jabłka
Jabłka w biszkoptowym cieście
by Elżbieta Ćwikła • • 0 Comments
Składniki: 4 jabłka kompotowe sok z cytryny 8 łyżek dżemu malinowego 6 czubatych łyżek mąki tortowej 6 płaskich łyżeczek cukru 3 jajka łyżeczka cukru waniliowego masło cukier puder Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na pół, usuwając gniazda nasienne po czym ułożyć je w formie wysmarowanej masłem. W otwory po gniazdach nasiennych włożyć odrobinę dżemu i…