Składniki: 2 jabłka sok z 1 cytryny 2 łyżki masła sól pieprz majeranek Sposób wykonania: Jabłka pokrojone na cząstki skropić sokiem z cytryny, oprószyć majerankiem oraz cukrem. Obsmażyć je na rozgrzanym maśle na złoty kolor.
Tag: z jabłkiem
Jabłka
Placuszki z jabłkami na świąteczne wieczory
by Joanna Gołuch • • 0 Comments
Składniki: 2 jabłka 1 jajko 3 łyżki mąki małe op. kwaśnej śmietany 12% 2 łyżeczki cukru szczypta soli olej maliny cukier puder Sposób wykonania: Jajka wymieszać razem ze śmietaną, cukrem, mąką oraz solą tak aby powstało jednolite ciasto. Następnie obrane jabłka pokroić w cienkie plasterki, które zanurzać w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z…
Szarlotka
Szarlotka Iwony
by Katarzyna Kosiba • • 0 Comments
Szarlotka
Szarlotka cioci Krysi
by Weronika Bieda • • 0 Comments
Ciasto: 400 g mąki 150 g cukru 4 żółtka 6 łyżek oleju Szczypta soli masło bułka tarta Wierzch: 1 kg jabłek sok z cytryny 250 g bakalii 100 g brązowego cukru ¼ łyżeczki mielonego cynamon ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Do maki wbić żółtka, dodać szczyptę soli oraz cukier, Całość zagnieść w trakcie dolewając…
Koktajle i Shake
Napój jabłeczny z miodem
by Nikola Dubicka • • 0 Comments
Składniki: 2 jabłka 8 łyżek miodu sok z 1 cytryny 4 szkl. mleka Sposób wykonania: Jabłka obrać i pokroić na mniejsze cząstki po czym dodać do nich, mleko, miód oraz sok z cytryny. Całość zmiksować na gładki sok. Przelać napój do wysokich szklanek i udekorować kawałkiem jabłka.