Składniki:
- 50 dkg małych grzybów
- 20 dkg szynki
- 3 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki czerwonego wytrawnego wina
- sos sojowy i pieprz do smaku
- oliwa
- posiekana natka pietruszki
Składniki: 50 dkg grzybów ½ zielonej papryki. 3 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru 1 oczyszczona z nasion suszona papryczka chili 1 łyżeczka posiekanej natki kolendry szczypta cynamonu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy sól Sposób przyrządzenia: Grzyby oczyścić, mniejsze pozostawić w całości, większe pokroić, zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty, odcedzić. W miseczce polać…
Składniki: 1 kg dorodnych pieczarek ½ szklanki pokrojonej w drobną kostkę cebuli 50 dkg dobrej kiełbasy ¾ łyżeczki soli ½ łyżeczki rozgniecionego w prasce czosnku ¼ łyżeczki pieprzu ½ szklanki tartej bułki 1 szklanka tartego sera mozzarella 10 dkg twarogu śmietankowego 1 jajko ¼ szklanki tartego parmezanu Sposób przyrządzenia: Nożykiem wyciąć trzony pieczarek, drobno posiekać.…
Składniki: 45 dkg paluszków krabowych 1 szklanka tartego żółtego sera 1 łyżka ostrego sosu ½ szklanki drobno posiekanych zielonych cebulek 1 jajko 1 łyżeczka masła 1 kg dorodnych pieczarek oliwa z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, nożykiem wyciąć trzony. Kapelusze zalać wrzątkiem, gotować 3 minuty, odcedzić osuszyć. Trzony drobno posiekać. Na patelni rozgrzać…
Składniki: