Składniki: garść suszonych grzybów leśnych 4 ziemniaki 2 marchewki 2 cebule 1 liść laurowy 1 ząbek czosnku sól pieprz 2 łyżki śmietany 1 pęczek natki pietruszki 2 kostki rosołowe Sposób wykonania: Grzyby zalać niewielka ilością wody i obgotować w trakcie wrzucić posiekana cebulę a potem ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę startą na tarce. Wlać…
Tag: z grzybami
Kurki
Świąteczne kurki w sosom sojowym
by Hanna Ziarko • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg kurek 3 łyżki sosu sojowego ¼ skl. oleju pęczek koperku sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem, cały czas mieszając smażyć na małym ogniu. Gdy grzyby zmiękną i płyn odpruje doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Trzymać na ogniu jeszcze kilka minut po czym dodać posiekany…
Grzyby
Wigilijna rolada grzybowa
by Patrycja Malek • • 0 Comments
Składniki: ½ kg świeżych grzybów 1 cebula 1 wafel kwadratowy łyżka oleju jajko bułka tarta 6 ziemniaków sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać woda i lekko obgotować po czym je odcedzić i posiekać, cebulę również posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. W miedzy czasie ugotować ziemniaki po czym…
Makarony
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
by Paulina Załęcka • • 0 Comments
Składniki: 25 dag makaronu ½ kg szpinaku 10 dag pieczarek 1 cukinia 200 ml śmietany 12% 4 łyżki masła olej 4 krople sosu sojowego sól pieprz ulubione zioła 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W miedzy czasie cukinie pokroić w plastry, które podsmażyć na rozgrzanym oleju. Na osobnej patelni podsmażyć…
Pieczarki
Nadziewane pieczarki z szynką i papryką
by Bożena Trębacz • • 0 Comments
Składniki: 15 dag żółtego sera 15 dag szynki 3 pieczarki cebula ½ czerwonej papryki 2 łyżki oleju bazylia natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Z pieczarek odciąć nóżki iw wydrążyć trochę miąższu z kapeluszy. Odcięte nóżki, paprykę, cebulę oraz szynkę drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek. Następnie posiekaną natkę…