Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzybowa potrawka na święta

Składniki:

  • garść suszonych grzybów leśnych
  • 4 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 1 liść laurowy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 kostki rosołowe

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać niewielka ilością wody i obgotować w trakcie wrzucić posiekana cebulę a potem ziemniaki pokrojone w kostkę i marchewkę startą na tarce.
    Wlać wodę, tyle aby zakryła ona  wszystkie składniki.
    Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki , listek laurowy oraz czosnek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Pod koniec gotowania wrzucić kostki rosołowe i zagęścić całość śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *