Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety rybne z grzybami

 

Składniki:

  • 3 filety rybne z pangi
  • 1/2 kg grzybów leśnych
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • koperek
  • olej
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i ugotować.
    W między czasie w solonej wodzie obgotować na półtwardo ziemniaki po czym je odsączyć a do tej samej wody wrzucić pokrojone filet oraz łodygi koperku.
    Gotować około 3 minut.
    Miękkie grzyby odcedzić a wodę z pod ich gotowania wlać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
    Ułożyć na dnie kawałki ziemniaków a potem rybę.
    Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
    Podczas pieczenia pokroić grzyby i posiekać cebule po czym dusić na wolnym ogniu około 15 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i podawać z ziemniakami i rybą.
    Przed pdoaneim posypać posiekanym koperkiem oraz startym serem.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *