Składniki: 1 szkl. mleka 25 dag mąki 2 jajka sól 0, 5 kg mięsa 25 dag pieczarek 25 dag kiszonej kapusty 3 marchewki pieprz Sposób wykonania: Z mleka, mąki, jajka i szczypty soli zrobić ciasto, z którego usmażyć naleśniki. Następnie ugotowane mięso oraz marchewkę zemleć w maszynce. Natomiast kapustę ugotować, poszatkować i dodać do mięsnej…
Tag: z grzybami
Pieczarki
Babeczki z pieczarkowym farszem
by Urszula Grześkiewicz • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. mąki żółtko ½ szkl. śmietany ½ kostki margaryny szczypta soli Farsz: 400 g pieczarek 2 cebule 4 łyżki masła 4 łyżki oleju sól pieprz 100 g żółtego sera Sposób wykonania: Margarynę posiekać razem z mąką po czym dodać żółtko, śmietanę oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto owinąć w folie aluminiową…
Grzyby
Paprykarz grzybowy
by Danuta • • 0 Comments
Składniki: ½ kg grzybów 1 cebula 2 papryki 100 ml śmietany 50 ml rosołu sól pieprz 1 łyżka mąki natka pietruszki masło Sposób wykonania: Grzyby pokrojone w plastry i cebulę pokrojoną w krążki poddusić na rozgrzanym maśle po czym dodać paprykę pokrojoną w kostkę i polać całość rosołem. Dusić do miękkości papryki po czym dodać…
Grzyby
Grzyby w jajecznej masie
by Wanda • • 0 Comments
Składniki: ½ kg dowolnych grzybów 6 jajek sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby pokroić w duże kawałki po czym podlać je wodą i dusić na małym ogniu do miękkości. Gdy grzyby będą miękkie doprawić je do smaku solą oraz pieprzem. Następnie zalać je roztrzepanymi jajkami. Całość wymieszać i trzymać na małym ogniu do ścięcia jaj.
Kanie
Kanie w cieście
by Majka • • 0 Comments
Składniki: 2 kanie 2 łyżki mąki żytniej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej jajko sól pieprz vegeta papryka majeranek tymianek oregano natka pietruszki olej Sposób wykonania: Wszystkie mąki wymieszać ze sobą po czym wbić jajka, dodać odrobinie wody oraz wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Następnie kanie zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym…