Składniki:
- 1 kg fasolki szparagowej
- 1 kg pomidorów
- 3 cebule
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki masła
- bazylia, tymianek, nać kolendry
- sól, pieprz
Składniki: 2 puszki fasoli (białej i czerwonej) 2 papryki 2 cebule 6 łyżek posiekanej naci pietruszki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżek oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolę z puszki wytrząsnąć na sito, wypłukać, obsączyć. W rondlu rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną w plastry cebulę, smażyć 3 minuty mieszając, Dodać obraną ze skóry, pokrojoną…
Składniki: ½ op makaronu muszle 10 dag czerwonej fasoli 10 dag czarnej fasoli 10 dag zielonej fasoli Zalewa: 50 ml octu winnego ½ szkl. oleju łyżka startej skórki cytrynowej 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na zalewę dokładnie i wstawić do lodówki na kilka godzin. W między…
Składniki: 30 dag fasoli cebula jajko 2 łyżki mąki pszennej kilka łyżek smalcu kilka łyżek bułki tartej sól pieprz Sposób wykonania: Fasole zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła. Miękką fasole odcedzić i rozetrzeć po czym dodać do niej jajko, bułę tartą oraz podsmażoną na…
Składniki: 40 dkg dobrej, wędzonej szynki pokrojonej w paski 2 cebule pokrojone w kostkę 1 łyżka oliwy 6 szklanek wody 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki 2 puszki konserwowej białej fasoli liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz, majeranek do smaku 1 liść sałaty masłowej Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając,…