Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z fasoli Teresy

Składniki:

  • 30 dag fasoli
  • cebula
  • jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • kilka łyżek smalcu
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Fasole zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła.
    Miękką fasole odcedzić i rozetrzeć po czym dodać do niej jajko, bułę tartą oraz podsmażoną na maśle posiekaną cebule.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formujemy kotlety, które obtoczyć w mące.
    Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *