Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa fasolowa z szynką

Składniki:

  • 40 dkg dobrej, wędzonej szynki pokrojonej w paski
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 1 łyżka oliwy
  • 6 szklanek wody
  • 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki
  • 2 puszki konserwowej białej fasoli
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz, majeranek do smaku
  • 1 liść sałaty masłowej

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając, doda szynkę, wymieszać i po kilku minutach smażenia dodać wodę, liść laurowy, ziele angielskie. Gotować 10 minut. Dodać ziemniaki, wypłukaną fasolę z puszki, przyprawy. Gotować aż zmiękną.  Dodać majeranek, pokrojoną w cienkie paseczki sałatę i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *