Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z pomidorami Olgi

Składniki:

 

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 1 kg pomidorów
  • 3 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki masła
  • bazylia, tymianek, nać kolendry
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Fasolkę umyć, obsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać fasolkę, gotować tak długo aż będzie miękka ale jeszcze chrupiąca. Pomidory pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać masło, dodać obrane, pokrojone czosnek i cebulę, zeszklić. Dodać pomidory, dusić mieszając 10 minut. Dodać fasolkę i zioła, przyprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze 5 minut i podawać.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *