Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa po wiejsku

Składniki:

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 2 ziemniaki
  • 50 dkg pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ szklanki oliwy
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Fasolę umyć, pokroić na krótsze odcinki. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry pokroić w kostkę. Obrane ziemniaki pokroić również w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, zeszklić mieszając, dodać ziemniaki, smażyć 5 minut. Dodać fasolę, podlać odrobiną wody, dusić  kolejne  5 minut. Dodać pomidory i zioła, przyprawić solą i pieprzem, dusić mieszając około 20 minut. Jeśli ktoś lubi może posypać przed podaniem tartym serem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *