Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantna postna fasola

Składniki:

  • 2 puszki fasoli (białej i czerwonej)
  • 2 papryki
  • 2 cebule
  • 6 łyżek posiekanej naci pietruszki
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek oleju
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:

    Fasolę z puszki wytrząsnąć na sito, wypłukać, obsączyć. W rondlu rozgrzać olej, dodać obraną i pokrojoną w plastry cebulę, smażyć 3 minuty mieszając, Dodać obraną ze skóry, pokrojoną w paski  paprykę. Dodać rozmieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Dodać fasolę, natkę pietruszki, przyprawy. Powoli podgrzewać  jeszcze kilka minut i podawać.
  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *