
Składniki:
- ½ kg mielonego mięsa drobiowego
- 1 bułka
- 1 jajko
- 2 ząbki czosnku
- ½ słoiczka ostrego chrzanu
- 1 duża cebula
- 1 szklanka mleka
- sól, pieprz do smaku
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia

Składniki: 6 udek z kurczaka ½ szklanki mąki szklanka płatek kukurydzianych szklanka bułki tartej sól, przyprawa do kurczaka ostra i słodka papryk czerwona olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: Udka dokładnie umyć osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć papryką, przyprawą do kurczaka i osolić. Odstawić na godzinę. Płatki kukurydziane przekręcić przez maszynkę, wymieszać z tartą bułką,…
Składniki: 1 duży kurczak 10 sztuk fig 2 cebule 4 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1 łyżeczka zmielonego kminku 1 łyżeczka ostrej papryki , lub szczypta chilii 1 łyżeczka pieprzu sól, 2 łyżki octu 4 łyżki oliwy 2-3 liście laurowe Sposób wykonania: W dużym garnku żeliwnym rozgrzewamy olej, smażymy posiekaną drobno cebulę dodajemy posiekany czosnek…
Składniki: 1 szkl. ugotowanego mięsa z indyka ¼ szkl. masła 5 kromek białego chleba bez skórki 1 łyżka gotowanej słodkiej marynaty 1 łyżka majonezu 5 plastrów żółtego sera 1 puszka anchois Sposób wykonania: Mięso zalać majonezem oraz marynatą. Dokładnie wymieszać. Następnie kromki chleba pokroić na 4 części i podsmażyć je na rozgrzanym maśle wówczas układać…
Składniki: 4 filety z piersi indyka 50 dag mrożonego groszku 1 łyżka suszonej mięty 2 łyżki masła 2 łyżki tłustej śmietany 4 jajka posiekana natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Groszek oraz mięte zalać wodą i gotować około 5 minut po czym je odcedzić i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać do niej masło oraz…