Składniki:
- ½ kg mielonego mięsa drobiowego
- 1 bułka
- 1 jajko
- 2 ząbki czosnku
- ½ słoiczka ostrego chrzanu
- 1 duża cebula
- 1 szklanka mleka
- sól, pieprz do smaku
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Sposób przyrządzenia:
Bułkę namoczyć w mleku, po chwili odcisnąć. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Mięso włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulkę, bułkę, jajko i roztarty czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Dowolnie podzielić mięso na porcje. Rozwałkować , na każdą porcję nałożyć chrzanu i formować kulki. Każdą obtoczyć w bułce tartej i smażyć na złocisty kolor. Podawać z ziemniaczkami i ulubioną surówką.