Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zawijane pory

Składniki:

  • 6 sztuk por (białe części)
  • 2-3 łyżki startego żółtego sera Gouda
  • 6 plastrów drobiowej szynki
  • 4-5 łyżek bułki tartej
  • 5 łyżek masła
  • 2 jajka
  • sól, cukier do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Pory oczyścić, umyć, zalać wodą, dodać cukier i sól do smaku. Gotować około 15 minut Wyjąć łyżką cedzakową, schłodzić. Bułkę tartą wymieszać ze startym serem Gouda. Jajka roztrzepać. Pory zwinąć w plastry szynki. Panierować w tartej bułce. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *