Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z drobiem

Pierś z indyka w ziołach prowansalskich

Składniki: 2 piersi z indyka oliwa olej sól, pieprz do smaku zioła prowansalskie słodka papryka w proszku Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć osuszyć nasmarować olejem, odstawić na godzinę. Następnie natrzeć ziołami prowansalskimi, pieprzem, papryką i solą. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem ułożyć piersi indycze. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i…

Wątroba drobiowa w śmietanie

Składniki: ½ kg wątroby drobiowej 2 cebule 3 średnie jabłka 4 łyżki mąki szklanka śmietany kremówki 3 łyżki musztardy kilka łyżek bulionu drobiowego 3 łyżki soku z cytryny szczypta ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osuszyć pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na…

Rolada z kurczaka

Składniki: 2 kurczaki/ około 2 kg/ 5 ugotowanych na twardo jajek ½ szklanki tartej bułki mleko do moczenia bułki 3-4 ząbki czosnku goździki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Naciąć udka, odciąć skrzydełka, usunąć kuper i zdjąć skórę z kurczaków. Oddzielić mięso od kości i zmielić na maszynce dodać zmielone jajka i namoczoną bułkę tartą,…

Indyk w pikantnej sałatce

Składniki: ½ kg piersi indyka 1 łyżka oleju pęczek koperku pęczek zielonej natki pietruszki pęczek cebulki dymki pęczek rzodkiewek 2 pomidory 1 zielony ogórek sok z jednej cytryny 2 łyżki ostrej musztardy 7 łyżek oliwy szczypta cukru, sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na złocisty kolor.  Mięso…