Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z indyka w ziołach prowansalskich

Składniki:

  • 2 piersi z indyka
  • oliwa
  • olej
  • sól, pieprz do smaku
  • zioła prowansalskie
  • słodka papryka w proszku


    Sposób przyrządzenia:

    Piersi z indyka umyć osuszyć nasmarować olejem, odstawić na godzinę. Następnie natrzeć ziołami prowansalskimi, pieprzem, papryką i solą. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem ułożyć piersi indycze. Wstawić do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i piec około45 minut. Co jakiś czas polewać wytworzonym sosem. Gdy mięso będzie gotowe wyłożyć na półmisek i  podawać z frytkami lub zapiekanymi ziemniakami i ulubioną sezonową surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *