Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rolada z kurczaka

Składniki:

  • 2 kurczaki/ około 2 kg/
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • ½ szklanki tartej bułki
  • mleko do moczenia bułki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • goździki
  • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Naciąć udka, odciąć skrzydełka, usunąć kuper i zdjąć skórę z kurczaków. Oddzielić mięso od kości i zmielić na maszynce dodać zmielone jajka i namoczoną bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą, zmielonym Gożdzikiem i pieprzem. Dokładnie wymieszać.  Skórę z kurczaka lekko osolić od środka i ułożyć wyrobioną masę mięsną, zwinąć jak roladę całość owinąć ściereczką . Gotować na parze około godziny. Dobrze smakuje na zimno jako dodatek do kanapek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *