Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wieprzowe

Panierowana mortadela w płatkach kukurydzianych

Składniki: 70 dkg mortadeli 3 szklanki płatków kukurydzianych 2 jajka 3 łyżki śmietany 3-4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Śmietanę mieszamy z jajkami i mąką. Ciasto powinno być trochę gęstsze jak na naleśniki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Do miseczki wysypujemy płatki kukurydziane. Mortadelę kroimy w grube…

Mięso mielone z ziemniakami puree

Składniki: ½ kg drobiowego mięsa mielonego 1 jajko ½ kg ziemniaków 1 duża cebula ½ szklanki śmietany gałka muszkatołowa majeranek sól, pieprz do smaku 4 łyżki ketchupu Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Obrać ze skórki, gorące przecisnąć przez praskę, dodać, śmietanę, pieprz, sól i gałkę muszkatołową do smaku, wymieszać.  Cebulę obrać, pokroić w…

Polędwiczki w sosie piwnym z orzechami

Składniki: 3 polędwiczki wieprzowe 4 łyżki masła 100 g pokruszonych orzechów nerkowca 50 g posiekanych orzechów laskowych 0, 5 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku ulubione zioła 100 ml oliwy 100 g usznych owoców 100 ml ciemnego piwa Sposób wykonania: Polędwiczki natrzeć solą, pieprzem, ziołami oraz tymiankiem po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle. W…

Kotlety schabowe z mozzarellą

Składniki: kotlety schabowe jajko bułka tarta ser mozzarella ziemniaki sól pieprz seler z zalewy papryka konserwowa 2 marchewki 1 cebula koperek Sposób wykonania: Kotlety rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia na każdym kotlecie…