Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wielkanocny

Pieczeń wieprzowa pychotka

Składniki: 2 kg mięsa wieprzowego z szynki czosnek cebula masło oliwa ziemniaki łyżka mąki liść laurowy ziele angielskie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso umyć obsączyć. Czosnek obrać, ząbki zgnieść w prasce, wymieszać z solą i pieprzem, mieszaniną tą natrzeć dokładnie mięso, zawinąć w folię i na kilka godzin odstawić do lodówki. Po wyjęciu mięso obtaczamy…

Rosół królewski pychotka

Składniki:

  • 1 kg mięso wołowe (łopatkę, szponder mostek)
  • 1 kg mięso drobiowe z kury, kurczaka, indyka
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • plasterek selera i kawałek łodygi
  • natka pietruszki
  • 2 białe części pora
  • ¼ małej główki kapusty włoskiej
  • ¼ małego kalafiora
  • ¼ buraka ćwikłowego ( nada piękny złoty kolor rosołowi)
  • 2 małe cebule
  • 2, 3 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • pieprz ziarnisty
  • ziele angielskie
  • łyżeczka cukru

Comber jagnięcy pychotka

Składniki comber z młodego barana ( wraz z górną częścią żeberek ) 1 szklanka octu 10% 2 szklanki wody ¼ kostki masła 1 kostka rosołu z drobiu Knorr zielona fasolka szparagowa pomidory 2 cebule sól, pieprz Marynata: ½ szklanki oliwy sok cytryny ½ szklanki utartej marchewki ½ szklanki utartej pietruszki ½ szklanki utartego selera 2…

Befsztyk pychotka

Składniki: 50 dag polędwicy (środkowej) 5 dag masła łyżka oliwy z oliwek gęsta dobra śmietana zielone szparagi ryż sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować w duzej ilości wody, odcedzić, pozostawić w cieple. Mięso pokrajać na porcje, rozbić lekko dłonią. Nadać nożem okrągłą formę, posmarować oliwą, lekko posolić. Natomiast, aby mięso z solą nie leżało długo,…