Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rosół królewski pychotka

Składniki:

  • 1 kg mięso wołowe (łopatkę, szponder mostek)
  • 1 kg mięso drobiowe z kury, kurczaka, indyka
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • plasterek selera i kawałek łodygi
  • natka pietruszki
  • 2 białe części pora
  • ¼ małej główki kapusty włoskiej
  • ¼ małego kalafiora
  • ¼ buraka ćwikłowego ( nada piękny złoty kolor rosołowi)
  • 2 małe cebule
  • 2, 3 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • pieprz ziarnisty
  • ziele angielskie
  • łyżeczka cukru

Sposób przyrządzenia:
Mięso bardzo dokładnie płuczemy. Wkładamy do zimnej wody i podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. Ponownie odlewamy wodę i jeszcze raz bardzo dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. W odpowiednio dużym garnku mięso zalewamy zimną wodą , doprowadzamy do wrzenia i powolutku gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut. W tym czasie łyżką cedzakową zbieramy z powierzchni tworzącą się pianę tzw. szumowinę. Jarzyny czyścimy, obieramy i wraz z kapustą, 1 cebulą przyprawami i czosnkiem dodajemy do „mrugającego” powoli mięsa. Drugą cebulę obieramy z luźnych łusek, przypiekamy i również dodajemy do garnka. Całość gotujemy przez około 4 godziny, bez przykrycia, naprawdę bardzo powoli co zapewni nam że rosół będzie klarowny. Odparowany wywar uzupełniamy wrzątkiem. Przecedzamy przez gęste sito, doprawiamy do smaku. Podajemy z domowym makaronem, posypany natką pietruszki z dodatkiem pokrojonej w kosteczkę ugotowanej w rosole marchewki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *