Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wołowa pychotka

Składniki:

  • 2 kg mięsa wołowego z udźca lub krzyżowa z kostkami
  • 5 dużych cebul
  • marchew
  • brokuły
  • ziemniaki
  • masło
  • oliwa z oliwek
  • mąka
  • 1 łyżka cukru
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Mięso przeznaczone na pieczeń dokładnie umyć, wysuszyć. Cebulę obrać, pokroić w plastry, obłożyć nimi mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu usunąć cebulę, mięso przyprawić, obtoczyć w mące i obsmażyć na brąz na maśle z oliwą. Po opieczeniu mięso przekładamy do odpowiednio dużej brytfanny, podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, część cebuli pozostałej po obłożeniu mięsa i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni. Pieczemy do miękkości często polewając wytwarzającym się sosem. W międzyczasie przygotowujemy dodatki. Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach, jak zmiękną obieramy, kroimy na kilka kawałków i obsmażamy na maśle. Brokuły dzielimy na cząstki gotujemy tak aby były chrupkie. Marchew obieramy, kroimy w grube słupki, gotujemy z dodatkiem soli i cukru. Wszystkie dodatki pozostawiamy w cieple. Cukier karmelizujemy i rozpuszczamy w kilku łyżkach wody. Miękką pieczeń wykładamy na odpowiedni półmisek, do sosu dodajemy karmel i całość miksujemy lub przecieramy przez sito, doprawiamy. Mięso polewamy kilkoma łyżkami sosu, obkładamy pieczonymi ziemniakami, marchewką i brokułami. Resztę sosu podajemy w sosjerce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *