Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: świąteczna

Grzybowa zupa wigilijna Marzeny

Poszukujesz sprawdzonej zupy grzybowej na wigilijny stół. Idealne trafiłeś. Aby ją wykonać potrzebujesz: świeżych grzybów, marchewki, pietruszki i śmietany.

 

Składniki:

  • 500 g świeżych grzybów (borowiki, podgrzybki, koźlarze)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 cebule
  • 1,5 l wody
  • 1 listek laurowy
  • 3 owoce jałowca
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml śmietany 18 proc.
  • sól
  • pieprz
 

Grzybowa zupa wigilijna Marka

Poszukujesz sprawdzonej zupy grzybowej na wigilijny stół. Idealne trafiłeś. Aby ją wykonać potrzebujesz: świeżych grzybów, marchewki, pietruszki i śmietany.

 

Składniki:

  • 500 g świeżych grzybów (borowiki, podgrzybki, koźlarze)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 cebule
  • 1,5 l wody
  • 1 listek laurowy
  • 3 owoce jałowca
  • 2 łyżki masła
  • 100 ml śmietany 18 proc.
  • sól
  • pieprz

Świąteczna sałatka ziemniaczana

Składniki: 1,5 kg gotowanych ziemniaków 10 dkg pokrojonego drobno wędzonego boczku ½ szklanki majonezu ½ szklanki gęstej śmietany ½ szklanki pokrojonej drobno cebuli 3 posiekane jajka na twardo 3 łodygi drobno pokrojonego selera naciowego 3 pokrojone w drobną kostkę jabłka 3 łyżeczki musztardy 2 łyżki posiekanego drobno kiszonego ogórka 2 łyżeczki soku z cytryny 2…

Pieczona polędwica mocno czosnkowa

Składniki: 1 kg polędwica wołowa środkowa 1 główka czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek ¼ szklanki czerwonego wytrawnego wina sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Polędwicę umyć, osuszyć, oczyścić z błon. Czosnek obrać. Długim, wąskim nożem ponacinać wzdłuż polędwicę i naszpikować pokrojonymi na połowę ząbkami czosnku. Pozostały czosnek zmiksować z oliwą i przyprawami. Pastą starannie natrzeć mięso,…

Wielkanocna sałatka z wędzonym kurczakiem

Składniki: 25 dkg makaron kolanka (wskazany kolorowy) 30 dkg wędzonego mięsa z kurczaka 10 dkg orzechów sercowca 2 łyżki kaparów 2 łyżki zalewy z kaparów 2/3 szklanki majonezu koperek sól, pieprz czarny Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować al dente. Orzeszki uprażyć na złoty kolor podgrzewając na patelni. Z mięsa kurczaka okroić kilka plastrów do dekoracji, resztę…