Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: wędlina

Mortadela z patelni

Składniki: 4 jajka 600g mortadeli 400 g tartej bułki 500 ml oleju 2 cytryny Sposób wykonania: Mortadele pokroić na plastry, które moczyć w roztrzepanym jajku a potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć mortadele na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przed podaniem skropić sokiem z  cytryny.  

Chińska kiełbasa z ziarnami soi

Składniki: 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych 3 pęta chińskiej kiełbasy 2 łyżka startego korzenia imbiru 2 ząbki czosnku 10 grzybków shitake 3 szkl. soi 3 łyżki sou sojowego 1 ½ szkl. bulionu 1 łyżeczka cukru sól pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę pokroić na plasterki, którą wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem. Dodać starty imbir oraz…

Jajka na ostro

Składniki: jajka (ilość dowolna, przepis jest na 12 jajek) papryka (kto jaką lubi, najlepiej surowa) paryczka chilli cebula plasterki wędliny (taką jaką lubimy, nie polecam parówek, kiełbasek itp) pomidor (surowy lub z puszki) natka pietruszki lub szczypiorek sól pieprz majonez Sposób przyrządzenia: Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną obieramy i kroimy na połówki (jak są…