Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka na ostro

Składniki:

  • jajka (ilość dowolna, przepis jest na 12 jajek)
  • papryka (kto jaką lubi, najlepiej surowa)
  • paryczka chilli
  • cebula
  • plasterki wędliny (taką jaką lubimy, nie polecam parówek, kiełbasek itp)
  • pomidor (surowy lub z puszki)
  • natka pietruszki lub szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • majonez


Sposób przyrządzenia:

Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną obieramy i kroimy na połówki (jak są zimne, nie rozpadają się). Łyżeczką wyjmujemy żółtka z każdej połówki i wrzucamy do osobnego naczynia. Paprykę kroimy drobniutko, tak samo chilli (z pestkami by dodać ostrego smaku), cebulę. Plasterki szynki kroimy w większe kawałki by nam nie zginęła w farszu:) Ilość składników dowolna, według uznania i smaku, tylko nie przesadzajmy z cebulą. Smak i zapach cebuli przegryza się i może zepsuć naszą przystawkę. Na koniec dodajemy pomidora surowego koniecznie obranego ze skórki, lub takiego z puszki, pokrojonego na kawałeczki drobne. Całość mieszamy dokładnie, dodajemy sól, pieprz, paprykę w proszku słodką lub ostrą a na sam koniec majonez. Nie przesadźmy z nim, nasz farsz ma się tylko dzięki niemu skleić i zyskać nowy smak. Gotowym farszem nadziewamy ugotowane białka. Posypujemy pietruszką lub szczypiorkiem. Pycha. Gwarancja dobrego smaku.
Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Katarzyna Hirsch

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *