Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chińska kiełbasa z ziarnami soi

Składniki:

  • 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
  • 3 pęta chińskiej kiełbasy
  • 2 łyżka startego korzenia imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 grzybków shitake
  • 3 szkl. soi
  • 3 łyżki sou sojowego
  • 1 ½ szkl. bulionu
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kiełbasę pokroić na plasterki, którą wrzucić na patelnie z rozgrzanym tłuszczem.
    Dodać starty imbir oraz posiekany czosnek, smażyć na małym ogniu ok. 3 minut.
    Następnie wrzucić grzyby, soję, sos sojowy oraz bulion.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *