Składniki:
- 4 jajka
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 3 dag masła
- 1 pęczek kolendry
- sól
- pieprz
Składniki: 250 g zielonych szparagów 3 cukinie 3 papryki 1 bakłażan 3 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku sól pieprz 100 g pomidorów 5 łyżek oliwy 2 łyżki octu balsamicznego garść poszarpanych liści bazylii Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce po czym włożyć je na 2 minuty do osolonego wrzątku, wówczas je odcedzić i przelać…
Składniki: 1 kg szparagów 1 kg karkówki sól pieprz 200 g twarożku masło 1 pojemnik śmietanki 1 pojemnik kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Szparagi gotować około 15 minut. W między czasie mięso pokroić w plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem i każdy posmarować łyżeczką twarożku. Szparagi odcedzić i po kilka rozłożyć na plastrach mięsa. Zawinąć…