Składniki:
- 1 kg szparagów
- 1 kg karkówki
- sól
- pieprz
- 200 g twarożku
- masło
- 1 pojemnik śmietanki
- 1 pojemnik kwaśnej śmietany
Sposób wykonania:
-
Szparagi gotować około 15 minut.
W między czasie mięso pokroić w plastry, które oprószyć solą oraz pieprzem i każdy posmarować łyżeczką twarożku.
Szparagi odcedzić i po kilka rozłożyć na plastrach mięsa.
Zawinąć je w ruloniki i spiąć wykałaczkami.
Roladki obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym podlać niewielką ilością wody z pod gotowania szparagów.
Trzymać na małym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie przełożyć roladki do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem a do sosu dodać obie śmietany, doprowadzić do wrzenia, doprawić do smaku i polać roladki.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na około 35 minut.