Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: szaszłyki

Szaszłyki z mięsnych kulek

 

Składniki:

  • 25 dag mielonego mięsa drobiowego
  • ½ cebuli
  • ½ ząbka czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • zioła prowansalskie
  • 8 listków szałwii
  • 4 plasterki boczku
  • 3 łyżki oleju
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2 pomidory
  • ½ żółtej papryki
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól
  • sałata
  • szczypta cukru
  • pieprz

 

Szaszłyk z wątróbek drobiowych grillowany

Składniki: wątróbki drobiowe boczek gotowany cebula oliwa mleko pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbkę podzielić na części, odciąć żyły i błony, zamoczyć w mleku, odstawić na godzinę. Odcedzić, opłukać wodą, osuszyć. Cebule obrać, pokroić w grube plastry, boczek pokroić w plastry. Na szpadki do pieczenia szaszłyków nabijać naprzemiennie składniki, posmarować oliwą, oprószyć pieprzem, upiec na grillu.