Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki drobiowe Wioli

Składniki:

  • 1 sos cygański
  • jarzynka do smaku
  • 2 filety z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mała cukinia
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso pokroić w kostkę, paprykę i cebulę oczyścić, pokroić w kostkę, a cebulę w krążki. Na patyczki kolejno nadziewać: mięso, cukinię, cebulę, paprykę. Wszystko oprószyć jarzynką i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło i olej, smażyć ze wszystkich stron przez ok. 15 min. pod przykryciem. Sos przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Podawać z ryżem.
Przepis nadesłała na „Konkurs wakacyjny Pychotka.pl i Manta” Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *