Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z mięsnych kulek

 

Składniki:

  • 25 dag mielonego mięsa drobiowego
  • ½ cebuli
  • ½ ząbka czosnku
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • zioła prowansalskie
  • 8 listków szałwii
  • 4 plasterki boczku
  • 3 łyżki oleju
  • ½ puszki kukurydzy
  • 2 pomidory
  • ½ żółtej papryki
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól
  • sałata
  • szczypta cukru
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Do mielonego mięsa wbić jajko, dodać posiekaną cebulę i czosnek oraz bułkę tartą.
    Całość dokładnie wyrobić.
    Z powstałej masy uformować 8 małych kulek, które owinąć listkami szałwii.
    Następnie boczek obsmażyć na chrupko, wówczas go wyjąć a do wytopionego tłuszczu dodać 2 łyżki oleju i smażyć na nim kuleczki mięsne ok. 10 min.
    W między czasie pomidory pokroić w plasterki, dodać odsączoną kukurydzę, paprykę pokrojoną na paseczki oraz sałatę porwaną na mniejsze kawałki.
    Całość wymieszać i polać sałatę octem wymieszany, z łyżką oleju, solą, pieprzem oraz cukrem.
    Na patyczki do szaszłyków nadziać mięsne kulki, przeplatając boczkiem.
    Przed podaniem ułożyć szaszłyki na sałatce.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Ilonę

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *