Składniki:
- 1 młody indyk
- ½ szklanki oleju
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 4 winne jabłka
- 20 dkg suszonych śliwek bez pestek
- 5 dkg masła
- sól, pieprz, mielone chili, kminek
Składniki:
Składniki: 1,5 kg baraniny 5 kwaskowatych jabłek 100 g suszonych śliwek sól pieprz musztarda Sposób wykonania: Śliwki zalać wodą i odstawić na kilka godzin. Następnie jabłka pokroić w plasterki. Mięso zbić tłuczkiem po czym posmarować go musztardą i oprószyć solą. Rozłożyć na nim plastry jabłek i śliwki. Całość zawinąć i obwiązać nićmi. Wstawić do rozgrzanego…
Składniki: 25 dag suszonych śliwek ¼ l spirytusu 1 l czystej wódki woda Sposób wykonania:Śliwki pokroić po czym zalać je wódką oraz spirytusem.Odstawić pod przykryciem na 40 dni.Po tym czasie zlać płyn a owoce zalać wodą i odstawić ponownie na 2 dni.Ponownie zalać płyn z pod śliwek i połączyć go z pozostałym płynem i odstawić…
Składniki: 25 dag suszonych śliwek ¼ l spirytusu 1 l czystej wódki woda Sposób wykonania:Śliwki przekroić na połówki po czym zalać je spirytusem oraz wódką i odstawić na 40 minut.Po tym czasie zlać przez filtr.Owoce zalać wodą i odstawić na 2 dni po czym zlać wodę i przelać do alkoholu.Odstawić do sklarowania.Następnie przelać do butelek…
Składniki: • 1,5 kg. kurczaka • 2 wątróbki drobiowe • 1/2 kg. mielonego z indyka • 1/2 papryki czerwonej • 10 dag. suszonych śliwek • 2 jajka • 2 łyżki bułki tartej • 5 ząbków czosnku • przyprawa do kurczaka Prymat • pieprz • sól • papryka w proszku Prymat • majeranek • 2 łyżki…