
Składniki:
- 3 cytryny
- 12 łyżeczek cukru
- 6 kieliszków wódki
- 6 kostek cukru
- woda sodowa
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki: skórka z połowy pomarańczy 1 litr wódki 45% 2 łyżeczki cukru od herbaty Sposób przyrządzenia: Obraną i pokrojoną skórkę z pomarańczy zalać wódką, dodać cukier, który należy rozpuścić przez wstrząsanie naczyniem. Pozostawić na 3-4 dni po czym przelać przez filtr do kawy. Czystą wódkę wlać do butelek.
Składniki: 1 szkl. miodu naturalnego 1 szkl. wody 2 szkl. spirytusu ½ szkl. cukru Sparzona skórka z pomarańczy ½ laski wanilii kawałek gałki muszkatołowej kilka goździków szczypta cynamonu Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić do niej przyprawy korzenne oraz skórkę pomarańczową i trzymamy na ogniu kilka minut.. W między czasie na rozgrzanej…
Składniki: 40 ml wódki 20 ml likieru brzoskwiniowego 10 ml soku cytrynowego 30 ml nektaru cytrynowego 80 ml soku pomarańczowego 7 kostek lodu Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w shakerze razem z 3 pokruszonymi kostkami lodu. Następnie przecedzić całość przez sitko i przelać do koktajlowego kieliszka. Wrzucić pozostałe kostki lodu i udekorować owcami.
Składniki: 90 ml wódki 30 ml brandy wiśniowej 1 ml Campari 6 kostek lodu spirala ze skórki cytrynowej Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w shakerze razem z poruszonym lodem. Następnie przecedzić całość przez sitko i przelać do koktajlowego kieliszka. Przed podaniem udekorować skórką cytrynowa wbitą do wykałaczki.