Składniki:
- wywar z kości 2 l
- grzyby suszone 3 dag
- cebula 6 dag
- woda 1/2 l
- sól
- pieprz
Składniki: wołowina 1 kg smalec 6 dag masło 2 dag mąka 1 dag śmietana 100 ml* cebula 2 sztuki suszone grzyby 5 sztuk chleb razowy sól pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby należy umyć, a następnie namoczyć w szklance przegotowanej wody, po czym ugotować je i pokroić w grube plasterki. Cebulkę po obraniu należy posiekać, zarumienić na…
Składniki: kapusta kiszona 1 kg suszone grzyby 10 dag masło 4 dag liść laurowy sól pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę kiszoną należy opłukać, zalać wodą i gotować do miękkości. Pod sam koniec jej gotowania należy doprawić do smaku. Grzybki należy kilka godzin wcześniej namoczyć, odcedzić i usmażyć na masełku na rozgrzanej patelni, gdy zmiękną posolić je…