Składniki:
- 500 g soczewicy
- pęczek pietruszki
- 3 łyżki masła
- 1 ¾ szkl. sosu pomidorowego
- 3 ząbki czosnku
- ½ cebuli
- 50 g słoniny
- sól
- pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Składniki: 100 g czerwonej soczewicy 350 g zmielonego, gotowanego kurczaka 60 g tartej bułki 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka posiekanego oregano sól pieprz oliwa Sposób wykonania: Soczewicę zalać wodą i gotować ok. 30 minut po czym ją odcedzić i wymieszać z kurczakiem, tartą bułką oraz sokiem z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprawić…
Składniki: 3 pęczki rzodkiewki 1 kostka rosołowa ziele angielskie, liść laurowy pieprz śmietana. Sposób przyrządzenia: W ½ litra wody rozpuścić kostkę rosołowa. Dodać pokrojona na części rzodkiewkę, ziele angielskie, liść laurowy, ugotować .Całość zmiksować. Można zagęścić odrobiną mąki rozmieszanej z zimną wodą, dodać pieprz, zupa powinna być ostre. 2-3 świeże rzodkiewki pokroić w drobna kostkę,…
Składniki: 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 450 ryżu 750 ml rosołu 400g soczewicy z puszki 4 łyżki sera pecorino sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę i czosnek obsmażyć na rozgrzanym maśle i oliwę po czym dodać ryż i wlać rosół. Całość wymieszać i gotować ok. 2 minut. Następnie dodać…