Składniki: 50 dkg wołowiny z udźca 4 cebule 5 łyżek oleju 1 łyżka czystej wódki 2 łyżki sosu sojowego sól, pieprz, papryka, suszona bazylia Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem nadając porcją kolisty kształt. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim bitki, przełożyć do innego naczynia. Na pozostałym w…
Tag: smażona
Panga
Panga w ostrej marynacie
by Olga Szklarska • • 0 Comments
Wołowina
Polędwica wołowa z patelni
by Henryk Ludwiczak • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg pokrojonej w grubą kostkę polędwicy wołowej 1 łyżka masła 2 łyżki oleju 4 łyżki sosu Worcestershire Marynata: 2 łyżki oliwy 2 łyżki pokrojonego czosnku sól, pieprz, papryka do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę. Składniki marynaty wymieszać, zalać nią mięso, na około 10 minut. Na patelni…
Przekąski
Cukiniowe talarki
by Isabelle • • 1 Comment
Składniki: 2 duże dojrzałe cukinie mąka bułka tarta 0,5 kg ziemniaków 10 dag pieczarek sos pieczarkowy – w torebce przyprawy – wg upodobań Sposób przyrządzenia: 1 etap: Cukinię umyć i obrać (cieniutko). Następnie pokroić każdą z nich na talarki (koła) o grubości do 1 cm. Przygotować 2 talerze. Do jednego nasypać mąkę, a do drugiego…
Ryby
Filety z białej ryby po kurdyjsku
by mariola • • 0 Comments
Składniki:
- 4-8 fietów ryby morskiej o białym mięsie
- 1 duża cebula
- 1 czerwona papryka
- 2 nieduże cytryny
- 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżka curry
- 1 łyżka przyprawy ostryż
- 1 szklanka mleka
- ½ szklanki oleju
- sól i pieprz