Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga w ostrej marynacie

Składniki:

    • 1 kg filetów z pangi
     

    Marynata do ryby:
    • sok z 2 limonek
    • 2 ząbki czosnku
    • 4 małe suszone  strączki chili
    • 2 liście laurowe
    • gruba sól
    • świeżo  zmielony  pieprz

     

     

     

    Sposób przyrządzenia:
    Listki liścia laurowego i strąki chili utrzeć w moździerzu. Czosnek obrać drobno posiekać, połączyć  z sokiem z limonki . Doprawić solą i pieprzem do smaku. Do miski włożyć rybę zalać marynatą i odstawić  do lodówki na 3-4godziny,kilkakrotnie przewracając. Rybę wyjąć, marynatę rozcieńczyć wodą ugotować na parze lub udusić. Podawać z ziemniakami lub białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *