Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Schab w cieście francuskim

Składniki:

  • 50 dkg schabu bez kości
  • 50 dkg mrożonego ciasta francuskiego
  • 5 suszonych moreli
  • 1 mała puszka pasztetu drobiowego
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Schab umyć, osuszyć, pokroić w cienkie plastry, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, obsmażyć na nim plastry mięsa. Morele posiekać w cieniutkie paseczki. Na rozłożonych plastrach ciasta rozsmarować pasztet, posypać posiekanymi morelami, ułożyć obrumienione plastry mięsa, zwinąć w ciasny rulon, posmarować zmiksowanym jajkiem. Piec w piekarniku aż ciasto zacznie lekko się rumienić. Podawać na ciepło pokrojone w plastry.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *