Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bitki wołowe z cebulką

Składniki:

  • 50 dkg wołowiny z udźca
  • 4 cebule
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżka czystej wódki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól, pieprz, papryka, suszona bazylia

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem nadając porcją kolisty kształt. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim bitki, przełożyć do innego naczynia. Na pozostałym w patelni oleju zeszklić obraną i pokrojoną w plastry cebulę, dodać wódkę, sos sojowy, przyprawy, dusić kilka minut. Tak przygotowaną cebulę połączyć z porcjami mięsa i podawać gorące.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *