Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewka z rodzynkami

Składniki:

  • 3 duże marchewki
  • 1 łyżka rodzynek sułtańskich
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • natka pietruszki
  • sól, biały pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Rodzynki dokładnie wypłukać na sicie, na 5 minut zalać wrzątkiem. Marchewkę umyć, obrać, pokroić „w zapałkę” Sok z cytryny zmiksować z olejem, rozgniecionym w prasce czosnkiem, posiekaną natką pietruszki, imbirem, solą i pieprzem. Marchewkę wymieszać z przygotowanym dresingiem, wyłożyć na półmisek, obłożyć obsączonymi rodzynkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *