Składniki: 4 śledzie 1 jabłko 1 łyżka chrzanu 1 łyżka śmietany 1 ogórek konserwowy zielona pietruszka kawałek papryki marynowanej oliwa Sposób wykonania: Namoczone w wodzie śledzie skropić oliwą. Następnie obrane jabłko zetrzeć na tarce i dodać do niego chrzan oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać, Śledzie ułożyć na półmisku i przykryć je masą jabłkową. Udekorować papryką,…
Tag: rybne
Szczupak
Filet ze szczupaka z cukinią i grzybami
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Panga
Filet z pangi w zielonym sosie
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów z pangi 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło i…