Składniki: 2 pstrągi 1 łyżka płatków migdałowych 5 łyżek bułki tartej 1 ząbek czosnku 2 jajka 2 łyżki masła 2 łyżki oleju sól, biały pieprz plastry pomarańczy Sposób przyrządzenia: Pstrągi sprawić nie odcinając głowy. Usunąć oczy i łuki skrzelowe, dokładnie umyć, osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać, rozgnieść w prasce, nasmarować nim jamy brzuszne…
Tag: rybne
Łosoś
Łosoś na parze z cebulą i pomidorami
by Sylwia Kęsik • • 0 Comments
Panga
Panga z majonezem i czosnkiem
by Kasia Ławrynowicz • • 0 Comments
Składniki: 4 filety ryby pangi 6 łyżek majonezu 6 ząbków czosnku 6 cebulek dymek 6 łyżek mąki 6 łyżek oliwy 6 łyżek posiekanego szczypiorku pieprz, sól Sposób przyrządzenia; Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku podzielić na kawałki i posolić. Obtoczyć w mące i na patelni na rozgrzanym oleju usmażyć. Dodać pokrojoną w talarki…
Panga
Panga w wytrawnym winie
by Marta Szypuła • • 0 Comments
Składniki: 4 płaty filetów z pangi ½ szklanki wytrawnego wina ½ szklanki śmietany 18% 3 łyżki masła sól, pieprz do smaku Sposob wykonania: Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. W żaroodpornym naczyniu układamy kawałki na kształt ryby i na nich kawałeczki masła. Wstawiamy do nagrzanego…
Panga
Panga na ostro w panierce
by Dominika Krzysztoń • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z pangi 2 łyżeczki sosu tabasco 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 3 szklanki zielonych płatków kukurydzianych szklanka oleju do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i tabasco. Obtoczyć w papryce i zmielonych płatkach kukurydzianych.…