Składniki:
- 2 awokado
- sok z ½ cytryny
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 szkl. posiekanego szczypiorku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy
- pieprz
Składniki: 2 serki topione pęczek szczypiorku 5 plasterków szynki 15 plasterków żółtego sera Sposób wykonania: Szynkę pokroić w drobną kostkę a szczypiorek posiekać po czym dodać razem do serka topionego i całość wymieszać na jednolitą masę. Następnie powstałą masę rozsmarować na plasterkach sera i zwinąć w ruloniki.
Składniki: 8 plastrów wołowiny 8 plastrów boczku łyżka oleju 2 łyżki masła 2 szkl. bulionu 7 łyżek śmietany 4 łyżki musztardy kiszone ogórki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować z jednej strony musztardą. Następnie na musztardzie położyć plasterek boczku a na środku pasek ogórka. Całość…
Składniki: 20 dag szynki konserwowej 10 dag łuskanego słonecznika 2 serki topione Sposób wykonania: Ziarna uprażyć na suchej patelni po czym dodać serki i trzymać na małym ogniu cały czas mieszając aż serki się roztopią. Powstałą masę rozsmarować na plasterkach szynki, które zawinąć w ruloniki. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Składniki: 30 dag szynki konserwowej słoiczek ostrego chrzanu 10 jajek sól szczypiorek pomidor ogórek Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je zemleć i dodać do nich chrzan. Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą masę nałożyć na plastry szynki i zwinąć je w ruloniki które ułożyć na talerzu. Posypać szczypiorkiem i…